Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Förre stortalangen blir kvar i Höganäs

Robert Mirosavic spelade bara tio division 3-matcher i år. Nu har den spelskicklige mittfältaren förlängt med Höganäs.
– Är han skadefri måste han vara den bäste spelaren i division 3, säger tränaren Alexander Vikner.

Robert Mirosavic.Bild: AVDO BILKANOVIC
Förra hösten lämnade Robert Mirosavic Swope Park Rangers i den nordamerikanska andraligan. I mars i år skrev han på för Höganäs, där han spelade tio division 3-matcher.
Nu har han förlängt sitt avtal med ett år.
– Det är en nyckelspelare förutsatt att han är skadefri, det är egentligen det som har varit problemet, säger nye tränaren Alexander Vikner och fortsätter:
– Är han skadefri måste han vara den bäste spelare i division 3, jag kan inte tänka mig något annat. Jag tycker att det är en fantastisk spelare i sina bästa stunder.
Som tonåring lämnade Robert Mirosavic HIF för Benfica och var lagkapten i Sveriges P95-landslag. Innan övergången till den portugisiska storklubben provtränade han med bland andra Real Madrid, Arsenal och Sporting Lissabon. På seniornivå har Robert Mirosavic representerat Ängelholms FF i superettan, Högaborg i division 2 och därefter Swope Park Rangers och Höganäs.
Alexander Vikner såg tonårstalangen från nära håll. Han var tränare för den spelskicklige innermittfältaren i HIF:s ungdomslag.
– Han gjorde en magisk säsong 2011, han var helt outstanding och var med i tv-programmet Blågula drömmar och var kapten i landslaget. Det är en supermänniska utanför också. Det har hackat lite, men han är bara 23 år. Får vi bara rätt på grejerna kan han spela ett par klasser upp, det har han definitivt kapacitet till. Jag hoppas att det här blir en nytändning för honom, säger Alexander Vikner.
HD berättade nyligen att det var aktuellt att Robert Mirosavic skulle bli spelande assisterande tränare i Höganäs. Så ser det inte ut att bli, men Alexander Vikner bekräftar att dialogen har förts.
– Det har varit en diskussion mellan mig, "Robban" och "Micke" [sportchefen Mikael Roslund]. Det är ingen stängd dörr, men han är inte gammal och så länge kroppen håller tycker jag att han gör mest nytta på planen. Jag är väldigt glad över att han vill satsa som spelare. Vi kommer ändra spelsystem och det kommer gynna honom, han ska spela som tia och det är där han är som bäst, säger Alexander Vikner.
Läs alla artiklar om: Silly season i division 3 2018/19
Gå till toppen