Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lastbil välte på E6 – vägen öppnad efter elva timmar

En lastbil körde in i mitträcket på E6 i höjd med Borgeby på fredagsförmiddagen. Vägen var avstängd till strax efter klockan 19 och långa köer bildades på småvägarna runt E6 i rusningstrafiken på fredagseftermiddagen. Chauffören är förd till sjukhus med allvarliga skador.

Bild: Hussein El-Alawi
Olyckan skedde strax efter klockan 09 på fredagen, mellan trafikplatserna Flädie och Borgeby, i höjd med Borgeby samhälle.
Enligt SOS Alarm körde lastbilen, som färdades i norrgående riktning, in i mitträcket innan den välte och hamnade på den södergående vägbanan.
Lastbilschauffören, en man i 50-års åldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador.
– Han var kontaktbar när ambulansen lämnade med honom, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.
Olyckan inträffade på E6 i höjd med Borgeby.Bild: Fredrik Hedenskog
Strax efter klockan 12 var räddningstjänsten klara på platsen.
– Vi har tömt drivmedelstankarna på cirka tusen liter diesel genom att borra och sedan pumpa, säger Patric Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten.
Långtradaren var lastad med sirap och socker.
– Ingen diesel har läckt ut. Det var lite sirap och strösocker som hade läckt ut, säger Patric Nilsson.
När larmet kom åkte räddningstjänsten ut med en styrka för så kallad tung räddning.
– Vi hade med oss utrustning så att vi skulle kunna klippa upp bilen, men vi behövde bara hjälpa chauffören ur förarhytten till ambulansen, säger Patric Nilsson.
Långa köer vid Borgeby på fredagseftermiddagen.Bild: Tom Wall
Klockan 09.15 meddelade Trafikverket att E6 stängts av i båda riktningarna. Södergående trafik leds om via Bjärred. Norrgående trafik leds om mot Lund, Kävlinge och Löddeköpinge.
De fordon som stod stilla mellan trafikplatserna Flädie och Borgeby har släppts förbi olycksplatsen, men i övrigt var E6 stängd. Vägen öppnades igen strax efter klockan 19.
Polisen rådde trafikanter att försöka hålla sig till de stora vägarna och inte ”ge sig in i byarna”, då köbildningen var som värst där.
Lastbilschauffören var på fredagseftermiddagen inte misstänkt för något brott.
– Sedan ska lastbilen undersökas, då pratar vi om färdskrivare och fordonets beskaffenhet. Och det har vi inte gjort än så länge, säger Ewa-Gun Westford.
Vid 17.40-tiden var det till exempel långa köer på Södra Västkustvägen mellan Lomma och Bjärred.
Sedan tidigare är E6 avstängd för ombyggnad vid trafikplats Flädie.
Läs också Nu är båda broarna på plats vid E6 Alnarp
Efter att de bilar som stod stilla mellan Flädie och Borgeby släppts förbi olycksplatsen gapade E6 mellan de båda trafikplatserna tom.Bild: Hussein El-Alawi
Bild: Hussein El-Alawi
Den välta lastbilen blockerade trafiken i båda riktningarna.Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild
Gå till toppen