Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÖVK satsar på engelske landslagsmannen

Owen Lamb har skrivit kontrakt med Örkelljunga och kan göra debut redan i helgen.

Owen Lamb, här tillsammans med Sebastian West Helgesson, är klar för Örkelljunga.
Efter en dryg veckas provträning har Örkelljunga bestämt sig. Volleybollklubben har skrivit kontrakt med den engelska landslagspassaren Owen Lamb och därmed är luckan fylld efter Matas Navickas oväntade avhopp.
– Owen har imponerat under try out-perioden och han har visat exakt det vi sökte, säger sportchefen Robin Andersson. Nu jobbar vi för att få honom spelklar så snabbt som möjligt.
Örkelljunga har onekligen haft en strulig försäsong och problemen fortsatte även efter seriestarten. Matas Navickas spelade i premiären mot Falkenberg, men ville sedan bryta sitt kontrakt och flytta hem till Litauen. Så plötsligt stod ÖVK med bara en passare och även om Ludvig von Sydow gjort bra insatser, mot både Hylte/Halmstad och i segermatchen mot Lund, håller det naturligtvis inte.
– Nu känns det skönt att vi lyckats rädda den här situationen och att det trots allt gick ganska snabbt, säger Robin Andersson. Men vi är väl inte riktigt klara än, det kan bli så att vi plockar in ytterligare en spelare.
Under seriens gång har ÖVK redan tidigare fått in Hampus Brink och det är fortfarande aktuellt med ytterligare en comeback. I dagsläget lutar det åt att truppen ska kompletteras med en kantspelare och då är Tobias Persson ett alternativ.
– Vi har inte fått något definitivt besked från Tobbe, varken ett ja eller ett nej. Men vi får se hur det blir, det kan bli så att vi avvaktar ett tag till, säger Robin Andersson.
Efter två raka förluster vann ÖVK mot Lund senast, med 3–0, och under lördagen väntar ny hemmamatch, mot Vingåker.
– Vingåker känns bättre än på ett bra tag, med Albin Eriksson som rutinerad förstärkning. Så det blir nog tufft.
Gå till toppen