Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS väldigt nära degradering till division 1

Allt talar för att Landskrona BoIS åker ur superettan. Bortamatchen mot Gais var antagligen sista chansen – och då blev det förlust med 3–1.
– Det känns skit, säger ytterbacken Dennis Olofsson till C More.

Dennis Olofsson och Igor Arsenijevic deppar.
Superettan
Gais 3 (1)
Landskrona BoIS 1 (0)
Med nio insläppta mål på de två senaste matcherna, och de ordinarie backarna Philip Andersson och Alexander Tkacz skadade, formerade tränaren Jack Majgaard Jensen ett 3–5-2–system i ödesmatchen mot Gais: Amr Kaddoura – Alfons Sampsted, Philip Ljung, Emmanuel Okine, Jetmir Haliti, Dennis Olofsson – Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Akram Mansour – Adi Nalic, Sadat Karim.
Baklängesmålet kunde ha kommit redan i den sjunde minuten. En omarkerad Mahmoud Eid nickade, men BoIS-målvakten Amr Kaddoura bjöd på en högklassig enhandsräddning.
Gais gjorde matchens första mål i den 38:e minuten. Den förre HIF:aren Carl Wede assisterade Edin Hamidovic, som stod ruggigt fri i BoIS straffområde.
– De hade spelet första tjugo minuterna, sen känner jag att vi kom in i det i slutet. Matchbilden började spegla sig lite mer, sa Adi Nalic till C More i halvtidspausen.
När C Mores reporter frågade om Adi Nalic kände sig isolerad tillsammans med Sadat Karim på topp höll 20-åringen med.
– Ja, det känns som att vi är lite isolerade där framme. Men det är bara att jobba på och göra det bästa av det, sa Adi Nalic och fortsatte:
– Vi behöver flytta upp spelet, backlinjen och framför allt innermittfältet, för att hota mer och komma upp mot deras straffområde.
BoIS påbörjade andra halvlek i piggare stil, men i den 56:e minuten kom en ny kalldusch. Mittbacken Emmanuel Okine försökte rensa bollen, som i stället tog i magtrakten på lagkamraten Igor Arsenijevic och studsade till Edin Hamidovic. Gaisforwarden fick iväg ett halvdant avslut som Amr Kaddoura borde ha räddat, men det gjorde han inte. 2–0 till Gais.
I den 67:e minuten blev BoIS vikarierande lagkapten Måns Ekvall utbytt till förmån för Monday Samuel. Fem minuter senare kom nästa byte: startcomebackande Dennis Olofsson klev av och blott 17-årige Kevin Jensen kom in.
Adi Nalic assisterade till BoIS mål.Bild: MATHIAS BERGELD
Minuten senare tryckte Sadat Karim in sitt elfte mål för säsongen. Adi Nalic slog in bollen i straffområdet och Sadat Karim drog upp bollen i nättaket – och gav BoIS lite hopp.
BoIS såg ut att få luft under vingarna, men då kom nästa misstag i eget straffområde. Alfons Sampsted satte Philip Ljung i en otacksam sits och i eget straffområde kände mittbacken sig tvungen att driva framåt. Han lyckades inte, via en Gais:are gick bollen mellan benen på Emmanuel Okine och sen placerade en helt fri Dusar Djuric in 3–1.
I den 83:e minuten blev Philip Ljung utbytt. Filip Pivkovski kom in.
BoIS lyckades inte greppa det här halmstrået heller och är kvar som nästjumbo. På måndag åker de ner som jumbo om Gefle tar poäng mot Värnamo. Tar Värnamo poäng utökar Roar Hansens lag avståndet ner till BoIS och Gefle. För tillfället har BoIS fem poäng upp till Värnamo på den sista kvalplatsen.
– Det känns skit, sa Dennis Olofsson till C More efter matchen.
– Det är tufft så klart, men det finns hopp. Det är bara att köra på in i det sista.
I teorin är BoIS degradering inte klar, men det ska till ett mirakel om laget ska reda ut det här. Efter förlusten mot Gais har BoIS tre matcher kvar: AFC Eskilstuna och Jönköping på hemmaplan och Örgryte på bortaplan.
Gå till toppen