Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK utan avbytare – vann ändå

Örkelljungas Peter Lundgren jublar.Bild: MATHILDA AHLBERG
Elitserien
ÖVK–Vingåker 3–1
Nyförvärvet Owen Lamb hann inte bli spelklar för Örkelljunga inför hemmamatchen mot Vingåker och manfall på grund av sjukdom i truppen ställde till det rejält.
– Vi var bara sju man och hade inga avbytare, så det var verkligen tufft. Hade någon skadat sig i dag hade det varit kört. Men vi hade riktigt bra go i laget och gjorde det bästa av situationen. Det här var vår bästa match för säsongen, säger ÖVK:s Peter Lundgren.
Trots de tuffa förutsättningarna svarade ÖVK för en tung skalp på hemmaplan via 3–1 i set (23–25, 25–18, 25–17, 26–24). Efter förlusten i första set reste sig ÖVK och vann tre raka.
– Då var inget snack om saken, främst i andra och tredje. Då servade vi riktigt bra och fick bort dem från nät, samtidigt som vi hade bra koll på deras största anfallare.
ÖVK får nu lite tid på sig att slicka såren och bredda truppen inför nästa match.
– Den här segern var både riktigt skön och välbehövlig, säger Peter Lundgren som själv stod för 20 poäng.
Gå till toppen