Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politiker förkastar flera sparförslag

Socialnämndens arbetsutskott vill ha kvar frivilligcentral och öppenvården för missbrukare i Åstorp. Det är några delar i det omfattande sparförslag som politikerna nu ska ta ställning till. Nästa vecka fattar socialnämnden beslut.

Frivilligcentralen i Åstorp, och en del av anhörigstödet, hotades när socialförvaltningen fick i uppdrag att hitta besparingar på 23 miljoner kronor. Men politikerna backar.Bild: Britt-Mari Olsson
Det fattas mycket pengar i socialnämndens budget nästa år. Förvaltningen fick börja hösten med att vända på alla stenar och gick sedan fram med ett omfattande sparpaket som slår hårt mot alla verksamheter som kommunen inte är skyldiga att ha enligt lag – som exempelvis samordning av frivilliga, utökat anhörigstöd och öppenvård för missbrukare i olika åldrar, kallad Navet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen