Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Värdefullt för äldre att ha ett större socialt nätverk

Nöje i all ära - men när du blir äldre behövs vänner du kan ha nytta av. Äldre bör ha många vänner, inte bara en eller två nära, menar Mats Hilte, forskare i sociologi vid Lunds universitet.
Varannan vecka möts ett gäng pensionärer och dansar ihop. I dansen uppstår både kramar och skratt. Det är värdefullt, inte minst när man är änka eller änkling.

Ronny Hultman gillar kasedansen och går hit varannan torsdag med frun Lena Hultman. I den här dansen fick hon däremot sitta och vänta medan maken dansar med Margareta Corselli. Till höger Bertil Bergelin och Karin Wendt.Bild: Moa Dahlin
Bengt Isberg trycker på cd-spelaren och "Vid Silverforsens strand" med Matz Bladhs strömmar ur högtalarna. Herrarna bjuder upp. När ett par damer blir över greppar de varandras händer och virvlar runt på golvet tillsammans med de andra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen