Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Podden avsnitt 62: Ingen älskar en pedant

Städning är ett ständigt aktuellt ämne, även intimt förknippat med skam och skuld.

Bild: Sydsvenskans arkiv
Francke har diverse fobier när det gäller städning – mest handlar det om djur. Skadedjur. Nord är expert på att städa ytligt, ingen kan slå henne på fingrarna där.
Vi pratar om vårt förhållande till städning, delvis med anledning av Fanny Ambjörnssons nya bok ”Tid att städa: om vardagsstädningens praktik och politik”. Det är en härva av skam och skuld och klass och för all del kvinnor kontra män.
Dessutom slår vi ett slag för att omvandla klimatångesten till klimatvrede – men orkar vi verkligen vara den arga och störiga i kommentarsfält och öga mot öga? Persongalleriet i Mats Strandbergs nya roman ”Slutet”, vars egentliga tema är klimatförändringarna, är allt annat än ångestridna – snarare blir de extra aktiva och ser till att lösa ett och annat, trots att tiden är utmätt.
Läs också En bok för alla som behöver bearbeta sin klimatångest
Och så gillar vi komediserien ”Dilan & Moa” – väldigt träffsäkert om 90-talisterna kring Möllan i Malmö, men också med helt universella teman som vänskap, klass och kroppskomplex.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen