Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höstlov i Bjuv, Klippan, Perstorp, Åstorp och Örkelljunga

Skollediga barn och ungdomar har en hel del aktiviteter att välja på nästa vecka. Här listar vi en del av allt som händer.

Frossa i legobygge på biblioteken i Bjuvs kommun under höstlovsveckan.Bild: Thomas Borberg
Bjuv
På måndag rullas en 50 meter lång uppblåsbar hinderbana ut i Jens Billeskolans idrottshall i Billesholm. Från eftermiddag till kväll är det fritt fram att testa banan och kanske utmana varandra om vem som tar sig runt snabbast.
Bjuvs ungdomsråd visar film på Ekeby fritidsgård måndag kväll. På biblioteken i Bjuv, Billesholm och Ekeby kan höstlovslediga släppa loss skaparlusten med hjälp av hundra kilo lego. På Bjuvs fritidsgård bjudes det på spännande upplevelser med virtual reality onsdag och torsdag.
Du kan läsa mer om höstlovsprogrammet i Bjuvs kommun på bjuv.se/Invanare/Kultur-och-fritid/Hostlov-2018.
Gå på bio i badhuset. Även i år blir det dive in-bio på höstlovet i Klippan.Bild: Hanna Pilhage Rahlén
Klippan
I Klippans kommun ordnas arrangeras cirka tjugo kostnadsfria aktiviteter runt om i kommunen.
En nyhet är "makerlov", en öppen kreativ verkstad på Musikskolan måndag och tisdag, med tio drop in-stationer där lovlediga kan prova på bland annat modellering med 3D-pennor, stencilmålning på tygkassar och att jobba i musiklabb.
Förra årets succé, Dive in-bio på badhuset i Klippan, upprepas och fredag 2 november ges möjlighet att flyta runt i bassängen och samtidigt se film.
Fler höstlovsaktiviteter och alla uppgifter om tid och plats hittar du på klippan.se/upplevagora/
Perstorp
Spela in en låt tillsammans med Popup-studion på biblioteket på måndag eller skapa mosaik med kulturskolan. Höstlovsprogrammet består både av kultur- och sportaktiviteter.
Hos Amöba kulturförening och ABF kan man prova på hur det är att spela i band, spela in musik och ordna konserter. Fritidsgården Ozvald har aktiviteter i Centralskolans idrottshall måndag-fredag. Torsdag kväll är det spökkväll med spindeljakt på Uggelbadet. På kommunens hemsida finns mer information om lovaktiviteterna.
Spöken och skräcktema hör till på höstlovet. I Skånes Fagerhult ordnas spökrunda och i Åstorp workshop på temat skräck.Bild: Niklas Gustavsson
Åstorp
Ett höstlovs-Lan blir det på Kulturhuset Björnen måndag och tisdag för 12-18-åringar. På tisdagens film och konstworkshop på temat skräck kan man släppa loss fantasin i teckningar eller kanske göra en kort animerad film. Plats för workshopen är Kulturhuset Björnen.
Det finns också möjlighet att prova på boule, bowling och jujutsu. På fredag kväll är det isdisco i Åstorps ishall. Läs mer om höstlovet i Åstorp på astorp.se/lov
Örkelljunga
Succén med spökrunda i Skånes Fagerhult upprepas i år. På torsdag är det dags för rundan med start och mål i Järnvägsparken. Akrobatisk varieté följd av cirkusworkshop blir det på Forum i Örkelljunga på onsdagen. Här är det bäst att boka plats i förväg. Det ordnas också musikalläger, vävning och innebandy. På biblioteken i Örkelljunga och Åsljunga kan du bekanta dig med reptiler.
Hela höstlovsprogrammet hittar du här.
Gå till toppen