Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Honungstillverkare i Bjuv får bi-drag till utveckling

Ett biodlande par i Bjuv har sökt och fått bidrag från Leader Nordvästra Skåne för att utveckla och utöka sina bisamhällen och för framställning av ekologisk honung.

Målet med satsningen är att skaffa och ställa i ordning 50 fungerande bisamhällen för att kunna bereda och paketera honung på ett modernt och ekologiskt sätt. Biodlarna har också planer på att skapa bisamhällen till försäljning. På så vis är tanken att på ett ekologiskt sätt tillgodose behovet av bin till pollinering i jordbruk, fruktodlingar och parker i närområdet.
Leader Nordvästra Skåne med Öresund har prioriterat projektet och efter den bedömningen har Jordbruksverket godkänt biodlarnas ansökan.
Projektet får ekonomiskt bidrag med högst 70 procent av kostnaderna för satsningen eller med som mest 139 990 kronor. Stödet kommer från landsbygdsprogrammet som delvis finansieras av pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
Gå till toppen