Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christoffer Andersson: ”Det är nyckeln”

Christoffer Andersson:
– Fan vad skönt. Det har varit ihärdigt arbete i två års tid, säger den assisterande tränaren.

HIF:s assisterande tränare Christoffer Andersson.Bild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Christoffer Andersson spelade över 500 A-lagsmatcher med HIF, tog SM-guld med klubben 1999, var med om Champions League-äventyr, Europaspel och en nyckelspelare också under den där femguldseran inkluderat nytt SM-guld i början av 2010-talet.
Han blev senare tränare, men innan han gick in i den assisterande tränarrollen till Peo Ljung i A-laget basade han ju för U17-laget – och blev då inkallad som spelare till A-laget 2016 när den aktiva karriären egentligen var nedlagd.
– Jag fick rycka in och gjorde väl sju matcher på vårsäsongen. Det gick ju åt helvete i slutet av det året och sen hände det som hände och Peo och jag tog vid.
Vild glädje i HIF:s omklädningsrum efter matchen borta mot Öster.Bild: PETTER ARVIDSON
Det blev två år i superettan, nästa år väntar allsvenskan. Målet, som varit ett mantra hela 2018, uppnåddes.
– Vi har jobbat stenhårt, spelare, ledare, hela klubben för att komma på rätt köl igen. Nu är vi här och det ska firas. Vi är otroligt nöjda och glada med att vi har klarat av den här pressen, och trycket utifrån och som vi har satt på oss själva att vi ska ta oss upp.
Många ska hyllas och Christoffer Andersson öser beröm över sin tränarkollega, huvudtränaren Peo Ljung.
– Han har jobbat stenhårt och haft en jävla feeling för det här med truppbygge, det som man själv som tränare eftersöker. Han har varit med längre i gemet och gjort ett otroligt jobb med att bygga det här.
– Det han har förändrat i veckostrukturen är också en bidragande orsak till att vi har kunnat ta de här stegen. Att vi har förändrat kulturen tillbaka till något som vi kunde stå för förr. Det är framför allt det som är nyckeln känner jag.
Christoffer Andersson återvänder till fredagskvällen när det allsvenska kontraktet säkrades utan att HIF själva spelade.
– Den spontana känslan i går efter matchen var fantastisk. Alla visade eufori och glädje efter resultatet, och sen är det klart att den här matchen blir en speciell upplevelse. Men otroligt kul att se så många komma hit och sjunga hela matchen och bidra till en härlig stämning.
Rent spelmässigt mot Öster fanns både vin och vatten.
– Första halvlek var inte mycket att lägga på minnet, det var ganska bedrövligt. Vi spelade en bra fotboll i början av andra halvlek. 4–1 där och bra kombination och sen är det surt att det blir som det blir på slutet, men det kan man nästan lite skita i när det är klart.
Säsongen är inte över. Två matcher återstår. Två matcher att göra 2018 helt och hållet till HIF:s, till att inte bara stänga superettandörren utan också göra det rejält.
– Nu är vi ett läge där vi kan gå för en serieseger och det är klart att vi ska göra det, säger Christoffer Andersson.
Gå till toppen