Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Schmeichel efter tragedin: ”Mitt hjärta är krossat”

Danska landslagsmålvakten Kasper Schmeichel spelade match med sitt Leicester i lördags eftermiddag. Bara en timme sedan kraschade ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter precis utanför arenan.
–Jag kan inte tro att det har hänt. Mitt hjärta är krossat, skriver Kasper Schmeichel på Instagram.

Kasper Schmeichel hyllar nu klubbens före ägare Vichai Srivaddhanaprabha som omkom i en helikopterkrasch i helgen.Bild: Bildbyrån/AP
Vichai Srivaddhanaprabha tog över Leicester City 2010. Då spelade laget i andraligan, Championship. Thailändaren värvade spelare och fick inte bara upp laget i Premier League utan var också mannen bakom skrällen när Leicester vann ligan 2015/16.
– Det är svårt att med ord säga hur mycket du har betytt för den här klubben och för staden Leicester, skriver Schmeichel bland annat.
Premier League, staden Leicester och laget är i chock förstås.
– Jag har aldrig mött en man som du. Så hårt arbetande, så hängiven, så passionerad, så snäll och så extremt generös. Du berörde alla. Det spelade ingen roll vem det var, du hade tid för alla. Jag beundrade dig som en ledare, som pappa och som människa, skriver Schmeichel i det långa inlägget.
– Du förändrade fotboll. För altid. Du gav hopp om att det omöjliga var möjligt, inte bara för våra supportrar utan till supportrar i hela världen i alla sporter. Inte många människor har gjort det.
Kasper Schmeichel skrev på för Leicester 2011.
– Du inspirerade mig och jag trodde på dig. Du fick mig att tro att ingenting är omöjligt. Och du gav mig erfarenheter som bara händer i fantasin. Du gjorde så att mina drömmar blev sanna.
Kasper Schemichel skriver sedan i Instagraminlägget att han är tacksam att få ha vara en del av Vichai Srivaddhanaprabha resa i Leicester.
– Det krossar mitt hjärta att veta att jag aldrig mer kommer träffa dig i omklädningsrummet och efter den tidiga uppvärmningen och prata om allt och ingenting.
– Jag är hedrad och privilegierad att få ha varit en liten del av ditt liv.
Gå till toppen