Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klippans konstförening får pengar till utställning

I konkurrens med 100 andra sökande har Klippans konstförening lyckats knipa 40 000 kronor av Region Skånes totala satsning om 2,4 miljoner kronor. Nästa år blir det en utställning om konstnären Hans Arnold.

I slutet av januari blir det en konstutställning om Hans Arnold i Klippans konsthall. Det är bland annat Klippans konstförening som arrangerar utställningen som ska berätta mer om Hans Arnold och hans konstnärskap.
– Vi har kört på utan att veta om vi skulle få pengarna eller inte, det gick inte att bromsa. Nu kan vi genomföra den på rätt sätt, säger Åsa Fridén från Klippans konstförening.
Två gånger om året delar Region Skåne ut utvecklingsbidrag till professionella aktörer inom kultursektorn. Nu har man precis fördelat andra periodens pengar och då är Klippans konstförening med på ett hörn.
– Det blev en bra överraskning, jag har inte hunnit kolla mejlen ännu. Men vi är jätteglada och jättetaggade, säger Åsa Fridén.
Totalt är det 17 av 100 sökande projekt som får dela på 2,4 miljoner kronor. Klippans konstförening får 40 000 och allt går in i utställningen.
– Vi vill lyfta det och visa hur stor konstnär han är. Många har nog en relation till Hans Arnold utan att veta om det. Och så ska vi visa dokumentärfilmen om honom.
Utställningen kommer sedan pågå fram till den 3 mars.
Gå till toppen