Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Faran är över – men ÖVK jagar nya spelare

ÖVK fortsätter att jaga fler nyförvärv, men mot Habo ska det i alla fall finnas reserver på bänken.

ÖVK-tränaren Tony Westman hade inte en enda avbytare senast och nu måste truppen breddas.
Den rekordtunna truppen i senaste matchen har fått in två namn till. Men Örkelljunga jobbar vidare på att förstärka med åtminstone ytterligare en spelare.
– Det här håller inte i längden, konstaterar tränaren Tony Westman. Vi måste bredda och vi har ett par namn som vi är i kontakt med just nu. Jag hade hoppats det skulle vara klart i början av november, men det dröjer kanske ett tag till.
När ÖVK mötte Vingåker för en dryg vecka sedan hade Westman bara sju spelare att tillgå och det är ett absolut minimum, när man spelar med libero.
– Hade vi fått en enda skada under matchens gång hade det varit kört, då hade vi inte fått fortsätta. Det är i och för sig lite märkligt, men sådana är reglerna, man får inte spela med bara fem man.
Nu är i alla fall den engelske passaren Owen Lamb klar för spel och centern Hampus Brink igång igen, efter sin skada senast. Men Chris Gregory är fortfarande upptagen av sin satsning på beachspel – "Det här visste vi om, men han ansluter igen, i början av nästa vecka" – och Sebastian West Helgesson jobbar vidare med sin rehab.
– Så vi är bara nio man. Men det är ju bättre än senast, nu har vi trots allt ett par alternativ, säger Tony Westman.
Samtidigt är Westman, som säger att han aldrig varit med om en så här strulig säsongsupptakt, imponerad av den inställning han möts av. Både från klubbledningen och från spelarna i elittruppen.
– Alla vet vad som har hänt, men vi kör bara på. Det är härligt att se och efter två raka segrar har det sett allt bättre ut även på träningarna. Jag hoppas förstås att vi ska kunna förlänga vår segersvit.
Torsdagskvällens hemmamatch mot Habo ingår för övrigt som en del i Örkelljungas Forum Volley Event och det innebär bland annat att publiken bjuds på fri entré.
Gå till toppen