Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya uppgifter: Weinstein utnyttjade 16-åring

Harvey Weinstein står åtalad för flera fall av sexuella trakasserier och våldtäkt. Bilden är från domstolsförhandlingar i New York i juli.Bild: Steven Hirsch/AP/TT
Det har framkommit nya uppgifter om att filmmogulen Harvey Weinstein och de övergrepp han anklagas för att ha begått mot kvinnor. I en ny stämningsansökan mot Weinstein och hans bolag hävdar en kvinna att hon var 16 år vid den tidpunkt då han ska ha förgripit sig på henne, skriver Sky News.
Den då 16-åriga flickan flyttade 2002 till USA från Polen för att satsa på att bli modell och i förlängningen även skådespelare. Hon gick på en tillställning som hennes modellagentur anordnade, där hon träffade Harvey Weinstein. Han tog med henne till sin lägenhet i Soho i New York, där han "aggressivt och hotfullt" krävde att hon skulle ha sex med honom.
I stämningsansökan står att läsa att Weinstein tog hennes hand och tvingade honom att röra vid hans kön. Han gjorde klart att om hon vägrade så skulle hon aldrig kunna arbeta i Hollywood. Hon lyckades slita sig loss, men han trakasserade henne även efter mötet.
Kvinnans berättelse är en del i en grupptalan mot Weinstein där tio kvinnors talan förs av en advokat.
Gå till toppen