Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Släktforskning

”Det sitter i väggarna” startar fjärde säsongen

SVT:s Christopher O'Regan och Erika Åberg lovar gripande människoöden och mystik.

Historikern Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg laddar om för en ny säsong av det populära programmet ”Det sitter i väggarna”.Bild: Ulrika Malm/SVT
Många har längtat. Snart drar den fjärde säsongen av ”Det sitter i väggarna” igång. Det är historikern Christopher O'Regan och byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg som i sex nya avsnitt hjälper nyfikna ägare till gamla hus att lära känna sitt hus och dess förflutna.
”Det blir en säsong fylld av gripande människoöden, fantastiska möten, och kanske framförallt mystik och inspirerande hem”, skriver SVT i ett pressmeddelande.
I premiäravsnittet får vi följa med till Gärdshult södergård i Lammhult, norr om Växjö, mitt i Småland. Gården stod öde i 17 år innan familjen Bolander tog sig an det gamla huset.
I det första avsnittet hittar Christopher O'Regan spännande dokument och nedtecknade historier ända från 1600-talet. Erika Åberg hjälper bland annat till att återställa en veranda och hittar en glad överraskning under lager av färg.
Det populära programmet ”Det sitter i väggarna” har tidigare säsonger haft omkring en miljon tv-tittare i varje avsnitt.
Christopher O'Regan är även författare och föreläsare och har i många år haft guidad stadsvandring i Gamla stan i Stockholm, där han också bor. Han har även i flera tv-program berättat om Sveriges 1700-talshistoria.
Erika Åberg är skribent, föreläsare och husexpert. Hon bor på gården Högbo i byn Lågbo, tre mil söder om Gävle.
Det första avsnittet för säsongen av ”Det sitter i väggarna” sänds i SVT1 tisdagen den 6 november klockan 20.00.
Gå till toppen