Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Svängig match när ÖVK tog tredje raka

Det var en match med många olika ansikten, men till slut tog Örkelljunga sin tredje raka seger.

Det blev en dramatisk elitseriematch när ÖVK mötte Habo inför storpublik i Örkelljunga.
Elitserien
Örkelljunga–Habo 3–1
Örkelljunga kom till den här matchen med två raka segrar, trots stort manfall i den lilla truppen, men också ett speluppehåll på elva dagar sedan segern mot Vingåker. Det såg också väldigt ringrostigt ut, Habo tog en tidig ledning och faktum är att Örkelljunga aldrig hade ledningen i det första setet, inte förrän vid 24–23. ÖVK hade sedan ytterligare en setboll, 26–25, men det känns trots allt som om rättvisa skipades när gästerna – som i första hand visat upp ett vasst centerspel – lyckades avgöra på sin andra setboll, till 26–28.
Habo började bäst även i det andra setet, från 6–8 gick gästerna upp till 9–13 och 10–14 och då såg det riktigt mörkt ut för ÖVK, som aldrig fick något flyt i sitt spel. Sedan kröp ändå hemmalaget närmare, vid 15–15 var det helt jämnt, men Habo ledde så sent som vid 21–22 på anslagstavlan. Där var Örkelljunga starkast, Jakob Wijk Tegenrot fick till några tunga servar och Tomas Vilimas avgjorde de två sista poängen; 24–22 och 25–22, från sin högerkant.
Matchbilden fortsatte och Habo hade länge, länge greppet i det tredje setet. Vid 17–20 var ledningen tre bollar, innan hemmalirarna vaknade rejält. Peter Lundgren, lagkaptenen, föregick med gott exempel när han dundrade i två väldigt viktiga servess, sedan blockade Hampus Brink in 24–21 och på den andra setbollen satte Jakob Wijk Tegenrot 25–22 från vänsterkanten.
I fjärde set fick ÖVK plötsligt en drömstart; Tomas Vilimas slog ett ess och Hampus Brink blockade in 7–3, men vid 7–7 var gästerna ikapp och dramat såg ut att fortsätta. Då kom ett nytt hemmaryck, i Jakob Wijk Tegenrots vassa serve, och när 7–7 blev till 15–7 var det i stort sett kört. Habo kröp lite närmare, vid 22–17 tog ÖVK-tränaren Tony Westman rentav timeout, men till slut blev det 25–19, på andra matchbollen.
ÖVK är spelledigt även kommande helg, men sedan väntar två bortamatcher, lördagen den 10 november mot Södertelge och dagen därpå mot Sollentuna. Det är två motståndare som ligger i botten av elitserien.
Gå till toppen