Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två ska vittna till kulturprofilens fördel

Den så kallade kulturprofilen anländer till Stockholms tingsrätt. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Försvaret har kallat två nya vittnen inför förhandlingarna mot den så kallade kulturprofilen i hovrätten, skriver Dagens Nyheter. Kammaråklagare Christina Voigt uppger i en skrivelse att det handlar om förhör med nya vittnen samt ytterligare förhör med den målsägande kvinnan, som kulturprofilen dömts i tingsrätten för att ha våldtagit.
Kulturprofilens försvarsadvokat Björn Hurtig säger till DN att de nya vittnena kan stärka kulturprofilens berättelse om vad som skett och sänka trovärdigheten i kvinnans berättelse. Ett av vittnena uppges ha detaljer att berätta om hur kvinnan och kulturprofilen umgåtts under hösten 2011.
Förhandlingen i hovrätten börjar den 12 november. Kulturprofilen dömdes i tingsrätten för ett fall av våldtäkt till två års fängelse. Domen överklagades på onsdagen av mannens advokat och nu överklagar även åklagaren som vill se ett strängare straff där mannen döms för ytterligare en våldtäkt mot samma kvinna.
Gå till toppen