Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart vilka som blir programledare i årets ”Musikhjälpen”

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz. HD och Sydsvenskan kan nu avslöja att dessa tre ska leda årets ”Musikhjälpen” som sänds från Lund 10-16 december.

Tre som glatt ser fram emot att bli instängda i en bur, spela musik, intervjua och samla in pengar. Från vänster Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz.Bild: Mattias Ahlm
Trion ska från sin tillfälliga bostad i glasburen på Stortorget leverera 144 timmars direktsändning i P3 och SVT Play. En del av sändningarna går också i SVT 2.
Temat för årets ”Musikhjälpen” är ”Alla har rätt att funka olika” och insamlingen riktas in på människor världen runt som lever med funktionsnedsättning. Majoriteten av dem bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs. Unga människor med funktionsnedsättning får ofta sämre tillgång till vård och utbildning.
I ”Musikhjälpen", som förra året drog in 74 miljoner kronor till kampen mot barnsexhandel, spelar programledarna bland annat lyssnarnas önskemusik, intervjuar gästande artister (som också framträder i direktsändning) och driver på insamlingen.
Artisten Daniel Adams-Ray har vunnit Grammis, P3-Guld och Rockbjörn och tagit hem SM i freestylerap. 2011 var han resande reporter i just ”Musikhjälpen”.
P3-profilen Farah Abadi blev först känd som programledare i Malmökanalen ”Din gata”. Sedan dess har hon bland annat lett SVT:s ”Sommarlov”, ”Morgonpasset” i P3 och ”Världens barn”-galan. Även hon har ”Musikhjälpen"-meriter sedan tidigare, förra året var hon en av programledarna.
Läs också Sommarfest på önskelistan när Farah Abadi firar sin 30-årsdag
Skådespelaren William Spetz agerade resande reporter i ”Musikhjälpen” 2014. Spetz är från början Youtuber och komiker som fick ett brett genombrott, har framträtt i många olika sammanhang och härom året vann stor uppmärksamhet för sin enmansföreställning ”Mormor, jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”
Gå till toppen