Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp

En SD-politiker åtalas i Blekinge tingsrätt för hets mot folkgrupp.Bild: Johan Nilsson/TT
SD:s gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, åtalas för hets mot folkgrupp. Åklagaren hävdar att han utmålat muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare, skriver Blekinge Läns Tidning.
Inlägget gjordes på Sverigedemokraternas Facebooksida inför invigningen av en ny minaret i Karlskrona i november förra året. Åklagare Lena-Marie Bergström ser det som ett nedsättande uttalande om muslimer med syftning på trosbekännelse.
Inlägget polisanmäldes av en socialdemokratisk riksdagsledamot. Christopher Larsson erkänner att han skrivit inlägget men förnekar brott. Han säger till lokala medier att han ser åtalet som politisk förföljelse.
Sverigedemokraternas distriktsordförande Björn Nurhadi säger till SVT Nyheter Blekinge att åtalet i dagsläget inte påverkar Christopher Larssons uppdrag.
– Det är svårt att säga, men blir han fälld så har vi som riktlinje inom partiet att man inte kan sitta kvar som förtroendevald, säger han till SVT.
Gå till toppen