Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Uppmärksammad konstnär ställer ut på Kulturhotellet i Helsingborg

Jonas Nemeth har ställt ut i London och New York och nästa år väntar Venedigbiennalen. Men nu kan hans målningar för första gången ses i Helsingborg.

På lördag öppnar en utställning med Jonas Nemeth på Kulturhotellet i Helsingborg.Bild: Stefan Lindqvist
Jonas Nemeth från Rydebäck har på bara några år gått från okänd hobbymålare till något av en kändis i den stora konstvärlden.
Detta sedan han blivit uppmärksammad av världens största konståterförsäljare, Saatchi Art, och bjudits in – som enda svensk konstnär – till utställningar både i London och New York. Nästa år väntar dessutom Venedigbiennalen.
Läs mer: Rydebäckarens konst hyllas världen över – ska ställas ut på Venedigbiennalen
Fast den närmaste tiden kan Jonas Nemeths målningar beskådas på Kulturhotellet på Södergatan.
– Det ska bli riktigt kul att ställa ut här. Jag har visserligen visat lite tavlor på Tegel i Rydebäck, men det här blir första utställningen i Helsingborg, säger han.
En av Jonas Nemeths målningar som visas på Kulturhotellet.
Men trots framgångarna har Jonas Nemeth – som till vardags arbetar som biträdande rektor på en skola – inga planer på en heltidssatsning på konsten.
– Nej, jag trivs så bra med mitt jobb. Målandet är min avslappning. Nu handlar det mer om att försöka hitta balansen mellan jobbet och mitt skapande, säger Jonas Nemeth.
Målning av Jonas Nemeth.
Han beskriver sina motiv som enkla och inspirerade av livet och samtiden.
– Det du ser är det du ser. Sen blandar jag även in lite humor och andra aspekter. Men det viktiga är att de som ser bilderna skapar sina egna berättelser kring dem.
Vernissage är det på lördag klockan 14 och utställningen med Jonas Nemeths målningar kan ses till 29 november.
Gå till toppen