Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: Sannolikt har pojken hittats död

En död person har hittats i Falkenberg. Polisen tror att det är den tolvårige pojke som varit försvunnen i tre dygn. Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter pojken. Många samlades på Stortorget på fredagskvällen för att tända ljus för honom.

Lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson vid fredagens pressträff.Bild: Anders Andersson/TT
Pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem. Under flera dagar har en stor sökinsats pågått, men sent på fredagseftermiddagen kallade polisen till en pressträff vid Vinbergs församlingshem.
En död person hade hittats vid 15.40, enligt lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson. Pojkens föräldrar är informerade om fyndet.
– Kroppen är inte till fullo identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunne pojken som man har anträffat, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst, till TT.
Kroppen hittades i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.Bild: Thomas Johansson/TT
Enligt Christer Bartholdsson hittades kroppen i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.
”Många har deltagit i sökinsatsen och visat stort engagemang för att den försvunne pojken skulle komma till rätta och många är därför också starkt berörda av händelsen. Vi är djupt tacksamma för all hjälp i de gemensamma ansträngningarna att hitta den försvunne. Våra tankar går framför allt till alla i pojkens närhet, hans familj och vänner”, säger Christer Bartholdsson i ett uttalande som publicerats på polisen hemsida.
Efter att pojken försvann inleddes en förundersökning om människorov för att polisen skulle kunna genomföra vissa utredningsåtgärder. Förundersökningen fortsätter, men det finns inget som stärker misstankarna om brott, enligt polisen.
Tolvåringens försvinnande engagerade mängder av människor. Tusentals frivilliga har hjälpt till att leta efter pojken.
– Det har varit väldigt många inblandade i det här, som polis, andra myndigheter, organisationer som Missing People och frivilliga. Det har varit en gigantisk sökinsats som nu avbryts, säger Peter Adlersson.
Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter tolvåringen.Bild: Jonas Dagson/TT
Många som deltagit i insatsen reagerade med bestörtning på beskedet, berättar Missing Peoples ordförande Magnus Idebro.
– Det är naturligtvis jättetragiskt, det var det värsta tänkbara scenariot att han hittades avliden. Vi hade hoppats på en helt annan utgång, säger han.
Missing People har krishanterare på plats för att hjälpa dem som behöver någon att prata med. Magnus Idebro vill passa på att tacka alla som har hjälpt till i sökandet, allt från Missing Peoples frivilliga till privatpersoner, Falkenbergs kommun och lokala företag.
– Jag kan ärligt säga att jag aldrig har sett en insats som har varit så här intensiv, där folk har visat ett sådant engagemang.
På fredagskvällen samlades många människor på Stortorget i Falkenberg för att tända ljus för pojken, rapporterar lokala medier.
– Det har påverkat hela Falkenberg. Jag tänker på hans familj och vänner, säger Irene Johansson till Hallands Nyheter.
Falkenbergs kommun ska stödja de personer som deltagit sökandet och behöver hjälp, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Även skolorna kommer att erbjuda stöd till eleverna när de kommer på måndag.
Om någon behöver stöd under helgen hålls Falkenbergs kyrka öppet för allmänheten på lördag och söndag.
Fakta

Försvann vid hundpromenad

Den tolvårige pojken försvann i Tröingeberg i Falkenberg tisdags eftermiddag. Han hade gått ut med familjens hund, men kom inte tillbaka. Hunden hittades senare.

Gå till toppen