Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen förskola i Tockarp – ännu

Antalet barn blev inte tillräckligt stort för att starta en ny förskola i Tockarp i höst. Men frågan är inte död.

Det är trångt i Örkelljungas skolor, samtidigt som Tockarps lilla byskola inte alltid är förstahandsval för närboende. En orsak som spårats är att barn som börjar i förskola inne i Örkelljunga gärna fortsätter i skola där de har sina kompisar.
I samband med sommarens byastämma i Tockarp undersökte kommunen därför intresset för att starta en ny förskoleenhet där. Tanken var att gjuta en platta och placera en förskolemodul där redan under slutet av hösten.
Men mötet resulterade inte i något beslut.
– Det var tio-elva stycken som var intresserade, men alla var inte i rätt ålder för att börja nu i höst, säger utbildningschef Ingela Ström.
Minst tolv barn behövs för en avdelning, men nu har förvaltningen fått i uppgift att kostnadsberäkna en förskolestart med ett mindre antal barn. En förskola med bara en avdelning kräver redan en högre bemanning än en större, och blir också dyrare.
– Diskussionen är långt ifrån död. Det finns en stark politisk vilja att göra detta möjligt, och den går genom alla de politiska partierna, säger Ingela Ström.
Gå till toppen