Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Patric Johansson: ”Spetsen blir bättre och fler höjer sig”

Jumbon Örebro borta i onsdags kväll. Topplaget Dalen hemma på fredagskvällen.
– Ja, det är ett schema som är mastigt, men det är kul, säger FCH-tränaren Patric Johansson.

Patric Johansson.
Att matcherna duggar så tätt i Sveriges högstaliga har att göra med ett VM-uppehåll i början av december, och FCH ska efter den så viktiga trepoängaren mot Örebro försöka göra om bedriften mot betydligt mycket mer slagkraftiga Dalen.
– Inspirerande. Vi kan ta med oss en del positiva bitar från Örebro, bland annat fungerade vårt omställningsspel bättre. Så fortsätta med det och sen snäppa upp försvaret lite så ska vi ge dem en match, säger Patric Johansson.
Jonathan Nilsson är fortsatt skadad, men mot Örebro visade Linus Nordgren, tillbaka från feber, och Andreas Lindholm, tillbaka från avstängning, vilken avgörande betydelse de har.
– Ja. Det blir skillnad både med att de är skickliga spelare och i laget. Spetsen blir bättre och då höjer sig fler.
Till exempel blev Daniel Sebek tremålsskytt.
Match i matchen: Dalens målvakt Måns Parsjö-Tegnér och FCH:s Jonathan Edling.
Det blir också en mycket intressant och kompetent målvaktsmatch. FCH:s Jonathan Edling som hoppas på en VM-plats, och Dalens Måns Parsjö-Tegnér som väl i stort sett all expertis vill se knipa en av de två VM-målvaktsplatserna. Det kan bli en tillknäppt historia med få mål.
– Jag är inte så säker på det. Dalen kliver på och spelar lite offensivare emellanåt. Det kan nog bli en ganska trevlig tillställning tror jag, säger Patric Johansson.
FCH hade en jobbig bussresa hem på natten medan Dalen befinner sig på bortaturné (spelade på torsdagskvällen mot Jönköping). Vem som påverkas mest och bäst är svårt att sia om.
– Jämnbördigt. Jag kan försöka hitta fördelar i det att vi får en dags mer vila där vi kan sova hemma och köra ett lättare pass i dag [torsdag] medan de har match. Vill du leta något annat kan det ibland vara lättare att prestera två dagar i rad än att få en dag mitt emellan. Det är nog lite hugget som stucket.
Gå till toppen