Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Per i Viken gör Sveriges bästa leverpastej

På Chark-SM blev det guldmedalj till charkföretaget från Kullabygden. Förutom svensk mästare i leverpastej fick Per i Viken åtta andra guldmedaljer.
Produktionscheferna Filip Johansson och Kalle Eriksson gläds ihop med Clas Persson över Per i Vikens vinst i klassen för leverpastej och sylta. Per i Viken kan sen igår kväll titulera sig svenska mästare i leverpastej.Bild: Jeff Flindt
I torsdags avgjordes årets upplaga av Chark-SM. Och det gick riktigt bra för Höganäsföretaget Per i Viken. Företaget blev svenska mästare i klassen för leverpastej och sylta.
– Det är fantastiskt roligt. Det är den vanliga originalpastejen som vann och det är första gången vi blir svenska mästare, säger Clas Persson, ägare till Per i Viken.
– Vi har varit med i flera år i den här tävlingen och har alltid varit med och tävlat med den här pastejen. Det är ju en bedömning. Och i klassen ingår även pressylta, säger Clas Persson.
Receptet har varit detsamma i ett halvt sekel.
– Det är inte jag som hittat på det utan det är Erling Erlandsson som ligger bakom receptet. Han vet inte om att vi vunnit en så det ska bli roligt att berätta för honom.
Vad är då hemligheten bakom leverpastejen?
– Att vi använder riktig mjölk och knäcker äggen för hand. I originalpastejen finns inget pulver, säger Clas Eriksson.
Chark-SM blev en framgång för Per i Viken. Höganäsföretaget fick åtta guldmedaljer och fick epitetet svensk mästare i leverpastej. Det är första gången man blivit SM-vinnare.Bild: Anders Malmberg
Leverpastejvinsten var inte den enda framgången för Per i Viken. Man kammade även hem åtta guldmedaljer för sina köttbullar, sin nya grillkorv, ramslöks- och fänkålssalamin, en ölkorv samt för sina chorizo- och salsicciafärskkorvar.
– Vi var faktiskt den enda köttbullen som gick guldmedalj.
Gå till toppen