Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Sex bilbränder på tolv timmar i Helsingborg

Fyra bilar brann på Drottninghög i natt. Dessutom en i går kväll och en nu på morgonen.
– Det är sex bränder för mycket, säger Lars Anderberg vid räddningstjänsten i Helsingborg.

Fyra bilar brann på Grönkullagatan i Helsingborg natten till fredagen.Bild: Sven-Erik Svensson
Det har varit ganska få bilbränder i Helsingborg under en tid, enligt Lars Anderberg . Men de senaste tolv timmarna skedde det plötsligt sex stycken.
Det första larmet kom klockan 17.40 i går kväll. Då var det en bil på en allmän parkering utmed Viskgatan på Högaborg som fattat eld.
Nästa larm kom mitt i natten vid 02.25. Larmet gällde då tre bilar som stod i ljusan låga på en allmän parkering på Drottninghög.
Innan räddningstjänsten hann släcka spred sig branden till ytterligare en bil och totalt skadades därmed fyra bilar i branden.
Senare under natten, strax efter 04, började en av bilarna brinna igen. Orsaken till detta är oklart, men den nya bilbranden var släckt igen klockan 04.40.
Under fredagsmorgonen inträffade därefter ytterligare en brand, denna gång på Sundspärlans allmänna parkering.
Ingen av bränderna var svår att släcka men de materiella skadorna på bilarna blev omfattande.
Det var ett tag sedan det var bilbränder i Helsingborg enligt Lars Anderberg och därmed kom sex på kort tid lite som en överraskning.
– Det är lite många för en natt. Det har ju varit lugnt ett tag nu, säger han.
Under natten har polisen varit på plats på Grönkullagatan på Drottninghög. Där har man inlett en utredning om skadegörelse. Om de tre bränderna på något sätt hänger samman är ännu oklart.
– Vi har inlett normala utredningsåtgärder, säger Kalle Persson.
Gå till toppen