Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: "Har SD ändrat åsikt?"

Ersättare för Socialdemokraterna undrar varför Sverigedemokraterna röstade emot toleransresor och barnomsorg dygnet runt.

Jag var på kommunfullmäktige i Höganäs 8/11 där man skulle besluta om budgeten för 2019.
Blev väldigt förvånad när SD väljer att rösta nej till Socialdemokraternas förslag om både att man ska starta upp barnomsorg dygnet runt samt förslaget om att återinföra toleransresorna för elever i årskurs 9.
SD har med båda dessa förslag i sin text till sitt tilläggsyrkande för budget 2019. Ändå väljer man att rösta nej till dessa förslag.
Har SD plötsligt ändrat åsikt i dessa frågor?

Gabriella Andersson (S) ersättare i kommunfullmäktige

Svar fr Sverigedemokraterna:
Självklart har inte Sverigedemokraterna inte ändrat åsikt varken i frågan om barnomsorg på obekväm arbetstid eller angående toleransresorna. Tvärtom är detta två punkter som vi vill lyfta fram och som vi både gick till val på och lyfter i vår budget.
Att vi sen valde att inte rösta på S tilläggsyrkande har sina anledningar, för det första hade inte våra egna tilläggsyrkande fallit då S yrkanden kom upp och även om S tilläggsyrkanden hade kommit i slutet så var deras yrkanden baserade på förslaget om att höja skatten, något vi inte står bakom.
Deras yrkanden hade då gjort hål i alliansens budget som man hade fått ta från någon annan förvaltning som blir lidande.
Med de skolresultaten som presenterades i torsdags lägger vi stora förhoppningar på att alliansen tänker om och väljer att satsa mer till skolan.

Christian Johansson, gruppledare SD Höganäs

Gå till toppen