Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Racinglöftets tuffa STCC-mål

Debutåret i STCC rullade på över förväntan. Till kommande säsong hoppas Hugo Nerman växla upp.

Hugo Nerman siktar på en ny STCC-säsong.
Efter STCC:s finalhelg i september har Hugo Nerman inte kört en meter. Mest ägnat sig åt individuell träning och studierna. Numera är basen Stockholm där helsingborgaren och racingtalangen utbildar sig inom industriell ekonomi vid Kungliga tekniska högskolan.
– Jag har fullt upp med skola och fysträning. För närvarande håller vi på med att fixa ihop budgeten, men det sköter andra, säger Hugo Nerman.
Ännu är det inte klart vilket stall han tävlar för kommande säsong, men 19-åringen hoppas på fortsatt samarbete med Johan Kristoffersson och Volkswagen.
Om allt går som det ska hamnar Hugo Nerman i samma stall. Klart är att han stannar i STCC-klassen. Och med en lyckad debutsäsong i ryggen höjs kravribban.
– Det har fungerat jättebra med teamet i år. De vet vad de sysslar med och mitt intryck är att de är nöjda med mig. Eftersom det är bästa teamet och jag vet att de levererar vill jag gärna fortsätta där.
Om bitarna faller på plats hamnar han i samma stall. Med en lyckad debutsäsong i ryggen höjs i så fall kravribban. Något Hugo Nerman är införstådd med.
– Fortsätter jag i stallet är topp 5 i seniorserien inte omöjligt. Och JSM ska jag vinna.
Stallkamraten Johan Kristoffersson stod som slutsegrare när STCC-serien summerades. Nykomlingen Hugo Nerman summerade en säsong där bland annat två femteplatser, i Falkenberg respektive Rudskogen, innebar 40 inkörda poäng och en sammanlagd niondeplats i serien. Dessutom kom han tvåa i junior-SM.
– Jag har utvecklats som förare och lärt mig mycket. Fått mer erfarenhet. Ett konkret exempel är starterna. De var direkt dåliga i början av säsongen. Jag jobbade mycket med den biten och på slutet fick jag till det, säger Hugo Nerman.
I Formula STCC Nordic, klassen Nerman tävlade i innan han tog klivet över till stora STCC, var han överlägsen. När detta blev ett läroår följde ytterligare en positiv sak med i paketet.
– En rolig grej är att jag kände rejsingkänslan tydligare än när jag vann hela tiden i Formula. Där handlade det mest om att bevaka ledningar, nu fick jag köra om mer. Sånt är också utvecklande.
Gå till toppen