Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mansour Ahmed avgår som ordförande för SSU Skåne

Det har stormat kring SSU Skåne de senaste veckorna. Nu avgår helsingborgaren Mansour Ahmed som ordförande. ”Min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa” skriver han i en debattartikel i Aftonbladet.

Mansour Ahmed.Bild: Sven-Erik Svensson
I en granskning som Kvällsposten gjorde avslöjades det hur SSU Skåne under flera år har styrts av en falang som spridit fundamentalistiska åsikter. Det handlar också om aggressiva maktövertagande och odemokratiska metoder.
Förbundet gav det skånska distriktet tre veckor på sig att ta fram en handlingsplan för att få ordning på problemen. Annars skulle det finansiella stödet dras in.
S-politikern Mansour Ahmed från Helsingborg är en av dem som pekats ut i stormen kring SSU. Han anklagas bland annat för att ha agerat hotfullt under en konferens.
Nu avgår han som ordförande. I debattartikeln i Aftonbladet skriver han bland annat att:
”Jag väljer att ta mitt yttersta ansvar genom att stiga åt sidan och avgå som ordförande. Jag inser att min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa, och valet blir då enkelt.”
Han avgår med omedelbar verken och skriver att resterande styrelse i distriktet lämnar sina platser till förfogande vid nästkommande distriktsårskonferens.
Gå till toppen