Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Podden avsnitt 64: Vem blir inspirerad av en robot?

Om Isabella Löwengrips klon, som tar steget över Atlanten.

Bild: Michael Sohn/AP Fredrik Sandberg/TT
Vem har inte fantiserat om att kunna dela sig i två? Få dubbelt så mycket gjort, eller behålla allt det roliga själv och lägga de trista uppgifterna på dubbelgångaren.
En som siktar in sig på det förstnämnda är Isabella Löwengrip som på sin blogg skriver om sitt alter ego Gabrielle Löwengrip som kommer att göra ungefär det hon själv gör, fast på andra sidan Atlanten. I New York ska Gabrielle, som ”älskar skönhet”, umgås med sina kompisar, testa matställen, träna, inreda och så vidare – alltså vara en influencer.
Grejen är att Gabrielle är en robot, genom artificiell intelligens har denna instagrampersonlighet skapats för att Löwengripkoncernen behöver mer ”content” – innehåll, alltså – än vad upphovskvinnan själv hinner skapa.
Det finns andra exempel på AI-personligheter men detta lär vara det första stora svenska.
Är det roligt? Upprörande? Skrattretande? Skrämmande? Kommer klonen någon gång att ha en dålig hårdag eller visa upp sin blemmiga hy? I nya avsnittet av podden diskuterar vi utifrån olika aspekter.
Dessutom: Alex Schulmans nya roman ”Bränn alla mina brev” och lite julhets.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen