Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två ledande S-politiker i Bjuv avgår efter budgetbråk

Diskussionerna om barn- och utbildningsnämndens ekonomi har lett till att nämndens två ledande S-politiker avgår.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Ann-Sofie Fridehjelm (S).Bild: Britt-Mari Olsson
Barn- och utbildningsnämnden har bedömt det som omöjligt att spara in ett underskott som i somras låg på 14 miljoner kronor för att kunna presentera en budget i balans.
Kommunstyrelsen har hållit fast vid balanskravet. Diskussionerna har pågått i flera månader och senast ställde sig fullmäktige bakom kommunstyrelsens linje att inte godkänna barn- och utbildningsnämndens föreslagna åtgärder för åtstramning samt att kräva balans i budgeten.
De olika meningarna när det gäller barn- och utbildningsnämndens ekonomi har en koppling till att nämndens ordförande Ann-Sofie Fridehjelm (S) och första vice ordförande Caroline Wegner (S) valt att lämna sina platser som nyvalda fullmäktigeledamöter med omedelbar verkan.
Det bekräftar Martin Fridehjelm, ordförande i arbetarekommunen i Bjuv och redogör för partiets nomineringsförfarande till nämnderna som presenterades på ett medlemsmöte i måndags.
– Då var inte deras namn med där. Eftersom det är avsägelser förstår alla att då har inte alla varit eniga.
De kandidater partiet i stället nominerat kommer fullmäktige att ställas inför på decembermötet när ledamöter till nämnder och styrelse ska tillsättas.
De båda S-politikernas avsägelser kom in i tisdags, en dag före det extra fullmäktige där det valdes nytt presidium och valberedning.
Martin Fridehjelm är medveten om det komplicerade i att hantera ett ärende som också berör hans fru, Ann-Sofie Fridehjelm.
– Det är inte alldeles enkelt. Vi försöker sköta det så professionellt som möjligt.
Tidningen har sökt Ann-Sofie Fridehjelm och Caroline Wegner.
Gå till toppen