Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Populära "The Snowman" återvänder till konserthuset – för att mynta ny jultradition

För tredje året i rad visas den tecknade filmen "The Snowman" till tonerna av Helsingborgs symfoniorkester. Nytt för i år är att familjekonserten inleds med julpyssel, ringdans och lekar.

Kombinationen film och klassisk musik har gjort succé på Helsingborgs konserthus. De senaste två vintrarna har familjekonserten "The Snowman" dragit full salong.
Snömannen återvänder till Helsingborgs konserthus.Bild: MATHILDA AHLBERG
Den 8 december visas den tecknade julfilmen från 1982 återigen på storbildsskärm. Upplevelsen förstärks av Howard Blakes filmmusik som spelas av symfoniorkestern.
Knarrande fotsteg i snön, lampor som tänds och släcks, illustreras av musikerna under taktfast ledning av dirigenten Daniel Håkon Nystedt.
– Det är så filmmusik fungerar: instrumenten blir till karaktärer och ger röst, säger konserthusets barn- och ungdomsansvariga Lena Blomstrand i ett pressmeddelande.
För att höja julstämningen hålls det en upptakt i Bar & Café Markelius. Före konserten bjuder Kulturskolans Concert Band på julsånger samtidigt som barn och vuxna kan ladda upp med pyssel och julfika. Utanför konserthusets entré dansas det ringlekar.
Även inne i salongen blir det dans i bänkraderna. Kulturskolans barnkörer både introducerar och avslutar familjekonserten "The Snowman", med julsånger och filmens ledmotiv "Jag svävar i det blå".
Bild: MATHILDA AHLBERG
Lördag 8 december klockan 15.00. Upptakten börjar klockan 13.30, 14.10–14.40 spelar Kulturskolans Concert Band.
Gå till toppen