Annons

Annons

Helsingborg

Nu tillverkas mjöd i Gantofta – blir dyr som champagne

HD var med när Skånes första mjödtillverkning startade i Jie Keramiks gamla fabrikslokaler i Gantofta. Efter flera års forskning är det dags för forskarparet Alejandra Vásquez och Tobias Olofsson att börja produktionen av två olika sorters mjöd.

Drycken blir dyr som champagne – men har redan prisats.

Mjödet kommer att bli lite spritsigt, likt mousserande vin eller champagne.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Tobias Olofsson växte upp med morfar Tage Kimblads biodling i Jonstorp. Morfar Tage var Sveriges äldsta biodlare innan han dog 98 år gammal. Vid sidan om forskarutbildningen i Lund började Tobias Olofsson forska om varför honung har ansetts vara en "folkmedicin".

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy