Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Nu tillverkas mjöd i Gantofta – blir dyr som champagne

HD var med när Skånes första mjödtillverkning startade i Jie Keramiks gamla fabrikslokaler i Gantofta. Efter flera års forskning är det dags för forskarparet Alejandra Vásquez och Tobias Olofsson att börja produktionen av två olika sorters mjöd.

Drycken blir dyr som champagne – men har redan prisats.

Text

Mjödet kommer att bli lite spritsigt, likt mousserande vin eller champagne.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

Tobias Olofsson växte upp med morfar Tage Kimblads biodling i Jonstorp. Morfar Tage var Sveriges äldsta biodlare innan han dog 98 år gammal. Vid sidan om forskarutbildningen i Lund började Tobias Olofsson forska om varför honung har ansetts vara en "folkmedicin".

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på hd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan