Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

75-åring skjuten under joggingtur – misstänkt jägare gripen

En man i 75-årsåldern blev skjuten i höften när han var ute och joggade tidigt under torsdagsmorgonen vid Färingtofta i Klippans kommun. En jägare har gripits misstänkt för att ha skjutit mannen av misstag.

Den misstänkta jaktolyckan inträffade vid 04.30.
– Det var tidig morgon som polisen blev kontaktad av en man i 75-årsåldern som sa att han hade varit ute och joggat och att han hade blivit beskjuten. Och att han hade en skada som visade det, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen.
Polispatruller och en ambulans åkte till platsen.
– De kunde konstatera att det var en skottskada i höfttrakten. Han får vård.
Mannens skador beskrivs av sjukvården som lindriga.
– Det är en märklig historia. Vi har försökt förstå varför man blir beskjuten under den här tiden när man är ute och joggar, säger Rickard Lundqvist.
Polispatrullerna fick fram att det fanns ett jaktlag som var ute på jakt i området. När polisen hittade jaktlaget så saknades en av jägarna.
Ett stort antal poliser letade i terrängen och hittade den saknade jägaren. Klockan 12.23 rapporterade de till ledningscentralen att en person var gripen.
Den 48-årige mannen greps som misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.
– Det är det som han är misstänkt för nu. Det kan tillkomma vapenbrott, men det får vi se, säger Rickard Lundqvist.
Gå till toppen