Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ebba Krumlinde på nionde plats när C föreslår kandidater till EU-valet

När Centerpartiet presenterar förslag till toppkandidater till EU-valet kommer Ebba Krumlinde från Båstad på nionde plats.

Ebba Krumlinde (C) från Båstad står på nionde plats när C presenterar förslag till toppkandidater till EU-valet.Bild: Göran Buhre
Det är centerpartiets nomineringskommitté som presenterat sitt förslag.
– Det känns hedersvärt, säger Ebba Krumlinde.
Hon kommer att fokusera på tre frågor kopplade till EU. Dessa handlar om att motarbeta organiserad brottslighet, driva på jämställdhetsarbetet i Europa och att arbeta för bättre djurrättsregler kopplat till djurtransporter.
– Att arbeta för att regler kopplat till transporter för djur blir bättre inom EU skulle inte bara gynna köttbönderna i Skåne utan även i resten av Sverige. Vi har en bra djurhållning i Sverige med högt ställda krav. Detta blir en utmaning när köttbönderna ska konkurrera med de Europeiska bönderna. Genom att höja kraven i resten av Europa så gynnas både våra Svenska köttbönder och djuren, säger Ebba Krumlinde i ett pressmeddelande.
Listan med kandidater fastställs slutligt av Centerpartiets förtroenderåd som träffas den 17 december. Som etta på listan återfinns Fredrick Federley (C).
EU-valet 2019 äger i Sverige rum den 26 maj.
Gå till toppen