Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tågresor tillbaka i tiden lockar tusentals resenärer

Intresset är stort för de årliga ångtågsturer som Järnvägens museum i Ängelholm arrangerar i helgen. De tusentals resenärerna kommer inte enbart från hela Sverige, utan även från Tyskland, Danmark, Luxemburg och Tjeckien.

Såhär såg det ut när ångtåget gästade Järnvägens museum i Ängelholm för ett år sedan.Bild: PETTER ARVIDSON
Gamla, varsamt renoverade personvagnar från 1920–1960-talen, en restaurangvagn från 1947 och ett ånglok från 1919 – det är tåget som bjuder på en resa tillbaka i tiden.
Lördagen den 1 december går resan från Ängelholm till Malmö och tillbaka. Söndagen den 2 december körs det tre rundturer med utgångspunkt Ängelholm.
I dagsläget finns det endast enstaka platser kvar till turen Malmö-Ängelholm 1 december med avgång klockan 15.15 från Malmö C, banhallen, och ankomst i Ängelholm klockan 16.48. Biljetterna säljs online via museets hemsida.
Ett annat sätt att uppleva tåget är att se det ånga fram på spåren eller på någon av stationerna det kommer att passera. Resan till Malmö på lördagen går via Söderåsbanan och Lommabanan (Åstorp, Billesholm, Teckomatorp, Kävlinge, Flädie, Arlöv).
På söndagen är det Skånebanan och Söderåsbanan (Kattarp, Hasslarp, Åstorp) som trafikeras.
Ett bra tillfälle att titta lite närmare på tåget är under uppehållet i Malmö mellan klockan 13.10 och 15.15. Här kan man kliva ombord och se sig omkring i lugn och ro – eller uppleva loket på riktigt nära håll.
Detaljerad tidsinfo finns på museets hemsida, www.jarnvagensmuseum.se
Ångtågsturerna arrangeras i samarbete med Trafikverket och Järnvägsmuseet i Gävle.
Gå till toppen