Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Timbuktu stämmer Sverigedemokraterna

Artisten Timbuktu stämmer Sverigedemokraterna för att ha använt en bit av hans låttext. Arkivbild.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Sverigedemokraterna har stulit en rad från låten "Alla vill till himmelen men ingen vill dö" till en av sina valaffischer. Det anser artisten Jason "Timbuktu" Diakité, som nu lämnat in en stämningsansökan mot partiet, rapporterar Aftonbladet.
En kort tid före valet i september blev Timbuktu varse att Sverigedemokraterna hade budskapet "Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön" på sina valstugor. Timbuktu anser att SD använt texten för att provocera honom och göra honom till åtlöje, då han själv står långt från SD politiskt och raden kan förknippas med en av hans mest kända låtar.
Sverigedemokraternas kommunikationschef ska enligt Aftonbladet ha svarat att man inte avsett att provocera Timbuktu, utan att texten är ett allmänt uttryck.
Timbuktu lämnade in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt och kräver en miljon kronor om partiet inte slutar använda texten i sin kommunikation. I skadestånd vill skivbolaget ha 250 000 kronor och Timbuktu själv 50 000.
Gå till toppen