Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorp tecknar markanvisningsavtal med Postnord

I måndags var det ett enigt kommunfullmäktige som sa ja till att skriva avtal med Postnord. Totalt handlar det om mellan 150-175 jobb när företaget vill bygga en ny terminal.

I september behandlade kommunfullmäktige frågan om att teckna markanvisningsavtal med Postnord. Då återremitterades ärendet för vidare beredning.
Bakom yrkandet på återremiss fanns bland annat Sverigedemokraterna som tyckte att ärendet tagits fram för snabbt och att specifika uppgifter saknades.
Men efter ett informationsmöte med företaget fick markanvisningsavtalet ja i både kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Totalt handlar det om en yta på drygt 86 000 kvadratmeter och 150-175 jobb.
Läs också Markärenden tar nya turer i Åstorp
– Vi har ju varit övertygade om detta i mitt parti från början men nu är vi överens. Det enda som lagts till är att Moderaterna vill att det ska göras en trafikutredning innan bygglov beviljas, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg.
I Åstorp pågår en utredning som gäller prisnivåerna på kommunens mark som föranleder en eventuell höjning. Men i avtalet har marken ett pris på 150 kronor per kvadratmeter, vilket kommer från de bestämmelser som gjordes 2007.
– Jag tycker fortfarande att man kanske inte skulle ha varit varit så snabba med att lova priser som är 11 år gamla. Men det är ju en fråga om att man kanske inte kan ta tillbaka det man redan lovat. Tidigare resonerade jag som så att om man stoppade Frode Laursen så var det mest rättvist att även säga nej till Postnord, säger Sverigedemokraternas Maria Gottschalk.
Frågan om prishöjningen av kommunens mark är i rullning men skickades på återremiss från kommunstyrelsen för att komplettera prisuppgifter. Innan året är slut bör ärendet ha behandlats i kommunstyrelsen.
Postnord vill ännu inte kommentera markanvisningsavtalet då det fortfarande pågår en intern process.
Gå till toppen