Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: Välinges expansion får inte ske på bekostnad av mer utsläpp och trafik

Vikenbor tycker till om golvföretaget Välinges planer på att starta fabrik.

Man hoppas att någon tar hänsyn till de ökade utsläppen som sker i livsmedelsproducerande omgivningar. Närodlat av producenter kända långt utanför kommungränserna. Kullabygden som ser sig själv som en matbygd hotas nu av den ökade produktionen på Välinge.
Buller och avgaser från upp emot 40 tunga lastbilar per dag på den redan hårt belastade väg 111 och många transporter kommer säkert även att ske via Prästavägen mot väg 112. Avgaser och buller för grannar och skola samt förskolor i dess absoluta närhet.
Var skall alla lastbilar ställa upp när de kommer för sent för att lasta/lossa? Olämpligt med tanke på bostäder och förskola som planeras byggas intill denna verksamhet.
Senast den 30 november kan man komma in med sina synpunkter till WSP.
Det borde finnas bättre platser i kommunen för denna typ av verksamhet än i idyllen Viken som vi alla värnar om. Arbetstillfällen är bra men inte på bekostnad av utsläpp och ökad trafik i vårt lilla samhälle.

Orolig Vikenbo

Gå till toppen