Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jägare som misstänks för skott mot joggare har anhållits

Den man som greps i Färingtoftaskogarna på torsdagen misstänkt för att ha skadeskjutit en motionär, har anhållits av åklagare.

Det var vid 04.30 på torsdagsmorgonen som en 75-årig motionär larmade om att han blivit skjuten på sin skogsrunda. Enligt boende i området bär 75-åringen normalt en gul reflexväst på sina morgontidiga turer.
Läs också 75-åring skjuten under joggingtur – misstänkt jägare gripen
Mannen som misstänks ha skjutit 75-åringen är i 40-årsåldern och deltog i ett jaktlag med besökande jägare, men dök inte upp när jaktlaget hade återsamling.
Polisen genomförde under torsdagsförmiddagen en stor insats i skogarna runt Snälleröd där de till slut lokaliserade jägaren. Han greps på plats och anhölls senare på kvällen.
Jägaren är på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. Åklagare Anders Månsson kan inte berätta om mannens inställning till anklagelsen.
– Han är hörd och under dagen och möjligen morgondagen ska vi göra ytterligare utredningsåtgärder, säger han.
Den 75-årige mannen blev inte livshotande skadad, men fördes till Helsingborgs lasarett för vård.
Gå till toppen