Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jägare som misstänks ha skjutit joggare på fri fot

Den man som misstänks ha skjutit en 75-årig motionär i Färingtoftaskogarna har försatts på fri fot efter att ha varit anhållen.

– Han släpptes på lördagen men ärendet är inte nerlagt, säger kammaråklagare Kerstin Eriksson till HD och Sydsvenskan och låter därmed förstå att jägaren är fortsatt misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.
Det var vid 04.30 på torsdagsmorgonen som 75-årige Olle Rosdahl larmade om att han blivit skjuten på sin skogsrunda.
Vi hann på lördagsmorgonen endast få en kort pratstund med Olle Rosdahl som då var tvungen till ett akut återbesök på sjukhuset som han nyss skrivits ut från efter att ha vårdats för en skottskada i höften.
– Det var inte frågan om någon hagelbössa utan en älgstudsare. Jag hade en väldig tur, hann Olle Rosdahl berätta innan han tvingades åka tillbaka till Helsingborgs lasarett.
Till Kvällsposten säger Olle Rosdahl att han trodde att hans sista stund var kommen. Han var nästan framme vid hemmet när han träffades av skottet.
– Då small det plötsligt till som bara den. Jag föll ihop och ner på knäna. Jag trodde min sista stund var kommen. Men jag använde mina sista krafter och reste mig upp. Sedan hasade jag mig fram flera hundra meter till en av mina grannar och kastade mig på deras ringklocka, säger han i intervjun med Kvällsposten.
Kulan gick in vid ljumsken och ut genom baken.
Skottet misstänks ha avlossats av en norsk medborgare som ingick i ett jaktlag som uppehöll sig i trakten. Jägaren avvek från jaktlaget och inte gett sig till känna förrän åtta timmar senare.
På lördagen släpptes mannen av åklagare men brottsmisstankarna mot jägaren kvarstår.
Läs också Jägare som sköt mot joggare har anhållits
Gå till toppen