Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gymnastikföreningen drabbad av dubbla inbrott i helgen

Glassätande inbrottstjuvar krossade dörrar och tog med sig växelkassa, pokaler och guldhatt.

Gymnastik- och rackethallen i Höganäs drabbades i helgen av dubbla inbrott.Bild: Anders Malmberg
I helgen var det inbrott hos Höganäs gymnastikförening, både natten mot lördag och söndag. Gymnastik- och rackethallen vid Sportcenter har under höstterminen haft en handfull inbrott.
– Det är jättetråkigt och frustrerande att vi får påhälsning så ofta, säger Krister Andersson, ordförande i Höganäs gymnastikförening.
Vid inbrotten i helgen krossades två dörrar, en till ett förråd och en till kansliet, så att träflisor låg utspridda. Men bytet blev inte stort. I kafeterians handkassa fanns ett par hundra kronor. Gärningsmännen tog också några av föreningens pokaler och en guldhatt.
– Vi förvarar aldrig något av värde där inne. Att man ändå slår sönder dörrar blir bara merarbete för oss, säger Krister Andersson.
Inbrottstjuvarna har skräpat ner och varit i gymnastikhallen, där de också suttit och ätit glass från kafeterian. Förra gången tog de godis och läsk.
– Det är nog en rolig hall att bryta sig in i. Men det är ingen skön känsla att det är någon som rört sig därinne, säger Krister Andersson.
Bland annat försvann det en guldhatt och glassar vi inbrottet i gymnastikhallen.Bild: Niklas Gustavsson
Polisen var på plats i gymnastikhallen vid helgens inbrott och tog fingeravtryck och kollade andra spår.
Höganäs gymnastikförening får själva stå för kostnaderna eftersom försäkringens självrisk är högre.
Verksamheten drabbas inte men det arbete som medlemmarna i föreningen la på att städa upp och laga dörrar hade de hellre ägnat åt träningarna.
– Vi börjar bli lite luttrade och det skapar en frustration. Men det viktigaste är att vi kan bedriva verksamhet så inte våra gymnaster blir lidande, säger Krister Andersson.
De stulna pokalerna hittades slängda utanför hallen. Förutom växelkassan och glassarna är en grej fortfarande borta.
– Ja, guldhatten, någon springer väl runt i den, säger Krister Andersson.
Gå till toppen