Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Humor, musik och barhäng i ny show på Helsingborgs stadsteater

En ny satsning på Innerfickan ska locka ny publik till teatern.
– Att öppna huset är själva grunden, säger Evamaria Björk, som håller i showen.

Evamaria Björk håller i satsningen på Innerfickan den 8 december tillsammans med Nils Dernevik.Bild: Britt-Mari Olsson
Nu återupplivas en gammal tradition på Helsingborgs stadsteater. Det rör sig om en opretentiös show med musik, sång och humor. Ungefär i samma anda som de tidigare satsningarna, Club Yoghurt och Pop Up Live.
– Det blir en föreställning på 60 minuter, vi har liveband, bar och tar in 99 personer, säger Evamaria Björk, skådespelare på teatern som ansvarar för showen tillsammans med kollegan Nils Dernevik.
Något speciellt tema eller röd tråd finns inte i föreställningen.
– Vi närmar oss jul. Det kan finnas ett jultema, vi vet inte. Det viktiga är att det är roligt, lustfyllt och lättsamt, säger Evamaria Björk, som nyligen också fick ta emot ett stipendium ur Gösta Ekmans minnesfond som delas ut av Teaterförbundet för scen och film.
Satsningen på Innerfickan görs framförallt för att locka människor som kanske inte brukar komma till stadsteatern.
– Att öppna huset är själva grunden. En sak jag lärde mig från tiden med Club Yoghurt är att vi fick publik på Storan och Lillan som hade varit på Innerfickan och tittat på en show, säger Evamaria Björk.
Det blir en ny föreställning på Innerfickan till våren (25 maj) och eventuellt även fler satsningar där framöver.
– Ja, vi håller öppet för olika idéer och förslag. Vi får se vad det kan bli.
Showen på Innerfickan hålls på lördag 8 december med start klockan 22 (insläpp från 21.30). Innerfickan är stadsteaterns vänstra sidoscen och ligger alldeles bakom foajéscenen.
Gå till toppen