Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

"Kvinnors hälsa kommer alla i samhället tillgodo"

Många kända namn medverkar under kväll för kvinnors hälsa i Helsingborg.
– Vi hoppas att vi kan bidra med inspiration och kunskap, säger Alexandra Charles von Hofsten, som står bakom arrangemanget..

På onsdag 5 december arrangeras Livskvalitet 2.0 på Helsingborgs stadsteater. Artister, forskare, entreprenörer och inspiratörer medverkar under en kväll där en del av intäkterna går till Stiftelsen Kvinnor och Hälsa samt insamlingen Forget Diabetes.
– Vi delar varje år ut pengar till som går till forskning kring vanliga sjukdomar som drabbar kvinnor. Allt från cancer till psykisk ohälsa, säger Alexandra Charles von Hofsten, som är ordförande för organisationerna 1,6 miljonerklubben och 2,6 miljonerklubben.
Alexandra Charles von Hofsten, ordförande för organisationerna 1,6 miljonerklubben och 2,6 miljonerklubben.Bild: Sonny Thoresen
– Det är ju så att kvinnors hälsa kommer alla i samhället tillgodo. Det eftersom kvinnor fortfarande är de som drar tyngsta lasset när det gäller hem och familj och även när det gäller hälsan för både barn och vuxna. Det är ju inget ovanligt att kvinnor ofta ser till att män kommer iväg till hälsoundersökningar, säger Alexandra Charles von Hofsten.
– Men det innebär också mycket arbete som kan leda till stress och utbrändhet. Med den här kvällen vill vi lyfta fram olika sätt att motverka detta. Både genom att låta forskare berätta, men också genom att inspirera via intressanta personer.
– Ett exempel är Pigge Werkelin som förlorade sin familj, fru och barn, i tsunamin och som ändå kunnat gå vidare.
Hasse Andersson är en av kvällens gäster.Bild: Björn Lindgren / TT
Övriga gäster är Mats Paulsson från Peab, Medicon Village och Forget Foundation, diabetesforskaren Albert Salehi, Hasse Andersson, artist och diabetiker, forskaren Kerstin Brismar, mat- och vinkonnässören Carl Jan Granqvist, Ann -Marie Hansson, HR-chef för Öresundskraft, Pär Holmgren, meteorolog och föreläsare, Simon Wikstrand, enhetschef Helsingborgs stad samt artisten Laila Adèle, som uppträder under kvällen. Trine Grönlund är moderator.
Laila Adele svarar för underhållningen.Bild: Patrik Renmark
Det blir alltså extra stort fokus på diabetes.
– Jag gillar sådana här samarbeten, säger Christer Paulsson, verksamhetschef för organisationen Forget Foundation, som samlar in pengar till forskningen kring diabetes.
– Vi vill försöka visa hur man kan leva ett bättre liv. Men utan att komma med en massa pekpinnar. Målet är att folk ska gå hem från den här kvällen med hopp om livet, säger Christer Paulsson.
Christer Paulsson, Strandgården före detta vd för Kullaflyg.Bild: Tove Scherman
Livskvalitet 2.0 börjar klockan 17 på onsdagskvällen på Helsingborgs stadsteater.
Gå till toppen