Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Dagliga verksamheten i Helsingborg ger konserter till förmån för Musikhjälpen

Trumslagaren och The Freakouts gör gemensam sak och arrangerar nästa vecka konserter där överskottet går till Musikhjälpen.
– Målet är att få in åtminstone 10 000 kronor, säger musikhandledaren Kenneth Svensson.

Delar av gänget som ordnar konserter till förmån för Musikhjälpen. Från vänster Ann-Sophie Köhler, Karin Sjöberg, Fredrik Jelkefors, Jenny Tollén, Christer Kuhn, Kenneth Svensson, Sebastian Neiderud, Stephanie Karlsson och Charlie Högström. Längst fram Linda Brink.Bild: Britt-Mari Olsson
Musikhjälpen uppmärksammar i år människor med funktionsnedsättning. Det finns ungefär en miljard människor runt om i världen med funktionsnedsättning.
Därför tyckte deltagarna i den dagliga verksamheten i Helsingborg att de också borde dra sitt strå till stacken.
– Vi arrangerar konserter med The Freakouts och Trumslagaren. Målet är att få in åtminstone 10000 kronor till Musikhjälpen, säger Kenneth Svensson, som är musikhandledare på Zenit.
– I många länder runt om i världen degraderas människor med funktionsnedsättning till tredje klassens invånare. Det är viktigt att stötta arbetet för att de ska få ett bättre liv, säger Kenneth Svensson.
Repetition på Jutan inför konserterna nästa vecka. Längst fram Karin Sjöberg och Kenneth Svensson. I bakgrunden syns Jenny Tollén, Ann-Sophie Köhler och Fredrik Jelkefors.Bild: Britt-Mari Olsson
Konserterna hålls i dagliga verksamheten Trumslagarens lokaler – gamla Stenbockskyrkan – på Vapnögatan 2. Den första är tisdagen den 11 december klockan 13.30 och den andra onsdag 12 december, samma tid.
Då framträder både The Freakouts och Trumslagaren. De sistnämnda gör även ett eget framträdande 13 december.
– Vi hoppas förstås det ska komma så mycket folk som möjligt. Vi har bland annat gjort reklam via Facebook, säger Ann-Sophie Köhler.
Trumslagaren och The Freakouts ger konserter till förmån för Musikhjälpen. På bilden syns på översta raden från vänster Christer Kuhn, Jenny Tollén, Ann-Sophie Köhler, Fredrik Jelkefors, Sebastian Neiderud och Karin Sjöberg. Längst fram från vänster Charlie Högström, Kenneth Svensson, Stephanie Karlsson och Linda Brink.Bild: Britt-Mari Olsson
The Freakouts kommer att spela coverlåtar från bland andra Mando Diao, Robyn och Thomas Stenström.
– Och så gör vi en punkversion av Tina Turners "We don't need another hero", säger Jenny Tollén.
Trummisen i The Freakouts heter Christer Kuhn. Han tycker om gemenskapen och kamratskapen som musiken ger.
– Det känns som om vi har ett känsloband mellan oss, säger han.
Christer Kuhn, trummis i The Freakouts.Bild: Britt-Mari Olsson
Trumslagaren har tidigare satt upp både musikaler och dansföreställningar, men skriver också egna låtar.
– Att göra egna låtar höjer ens självförtroende, säger Fredrik Jelkefors.
Charlie Högström på bas. I bakgrunden Christer Kuhn.Bild: Britt-Mari Olsson
För Fredrik Jelkefors betyder musiken allt.
– Jag har en musikalisk släkt och jag har alltid tyckt om musik. Sen är det roligt att göra något tillsammans med andra. Och visa att alla är lika mycket värda. Att tvätta bort idiotstämpeln är det som driver mig, säger Fredrik Jelkefors och tillägger:
– Bara för att vi är handikappade betyder det inte att vi måste spela "Bä bä vita lamm". Jag spelar hellre Marvin Gaye's "What's going on".
Fakta

Musikhjälpen 2018

Insamlingskamapanjen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Musikhjälpen sändes första gången 2008 och då från Malmö.

I år sänds Musikhjälpen från Lund 10–16 december. Totalt direktsänder programledarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi, och William Spetz 144 timmar.

Programmet sänds dygnet runt i P3 och SVT/SVT Play.

Temat i år är "Alla har rätt att funka olika".

Gå till toppen