Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jägare som sköt joggare nekar till brott

En olyckshändelse – det är jägarens version sedan en joggare skadades av en kula i höften i förra veckan.

Den 48-årige norske medborgare som misstänks för skadeskjutningen av 75-årige Olle Rosdahl under hans joggingtur utanför Färingtofta på torsdagsmorgonen har i förhör sagt att det hela rör sig om en olyckshändelse.
Läs också Olle Rosdahl, 75: ”Han lyckades inte skjuta mig riktigt, så jag lever ännu”
– Han menar att det är en olycka och att han inte ska dömas. Hans inställning är inte helt solklar. Mer i detalj är jag inte beredd att ge, den tekniska utredningen ska han konfronteras med i ett slutförhör, säger åklagaren Anders Månsson som leder förundersökningen.
48-åringen är norsk medborgare och ingick i ett jaktlag som uppehöll sig i Snälleröd för att jaga vildsvin och annat vilt. Efter händelsen var 48-åringen försvunnen och hittades först efter åtta timmar av polisen.
Läs också Jägare som misstänks ha skjutit joggare på fri fot
På lördagen släpptes mannen av jouråklagare sedan hans jaktkamrater förhörts och man gjort en genomgång av brottsplatsen. Men brottsmisstankarna om grovt vållande till kroppsskada kvarstår.
– Nu kommer det att ske mer. Det ska vara en sedvanlig vapenundersökning och ett läkarutlåtande över målsägarens skador, säger Anders Månsson.
Jägarens advokat hänvisar till förundersökningssekretess och vill inte berätta mer om sin klients version av händelsen.
Gå till toppen