Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Rekordmånga lag deltar i junior-SM i truppgymnastik på Lingvallen

För första gången har Engelholmsgymnasterna och Höganäs ett gemensamt lag när junior-SM avgörs i Ängelholm med fler lag än tidigare.

Engelholmsgymnasterna arrangerar i helgen junior-SM i truppgymnastik där man för första gången har ett gemensamt lag med Höganäs.Bild: Evelina Gunnarsson
Ett nytt samarbete mellan gymnaster i Ängelholm och Höganäs gör att klubbarna nu har ett gemensamt lag vid helgens junior-SM i truppgymnastik för åldrarna 15-18 år som avgörs på Lingvallen i Skälderviken. Laget heter Teamgym Högaholm.
– Ingen av klubbarna hade tillräckligt med gymnaster för att kunna ställa upp med egna lag i damklassen.. Därför satsar vi på det här samarbetet. Vi har tränat tillsammans och varit med i en tävling i Halmstad under hösten. Alla verkar tycka det fungerar väldigt bra, säger Malin Svensson i Engelholmsgymnasterna.
Laget har tränat fyra gånger i veckan.
– För att gymnasterna inte ska behöva åka så mycket har vi gjort så att en gång veckan tränar alla i laget i Höganäs, en gång i veckan tränar alla i Ängelholm och två gånger i veckan tränar gymnasterna separat i Ängelholm respektive Höganäs, berättar Malin Svensson.
Det blir en stor tävling som avgörs på Lingvallen på lördag och söndag med 27 lag med ett tiotal gymnaster i varje lag.
I damklassen deltar 13 lag, medan det är sju lag vardera i herrklassen och mixedklassen.
– Så många lag har det aldrig varit med i herrklassen och mixedklassen tidigare. Det är väldigt roligt att fler och fler deltar, säger Malin Svensson.
I damklassen är det så många lag att man måste ha kvaltävlingar under lördagen. De åtta bästa lagen i kvalet får vara med i finalen på söndagen.
Teamgym Högaholm är första laget ut i första kvalgruppen på lördagen, med start klockan 10.25.
Fakta

Junior-SM i truppgymnastik på Lingvallen

Så här ser tävlingsprogrammet för helgen:

Lördag den 8 december:

Klockan 10.25: Kval damer, pool 1 (bland annat Teamgym Högaholm).

Klockan 13.25: Kval damer, pool 2.

Klockan 16.25: Final, herrar.

Söndag den 9 december:

Klockan 9.50: Final, mixed.

Klockan 13.20: Final, damer.

Gå till toppen