Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Värdshus får föreläggande om hantering av mat

I samband med en oanmäld livsmedelsinspektion på Söderåsens wärdshus upptäcktes en rad brister i hanteringen. Nu har värdshuset fått ett föreläggande om vite.

Söderåsens miljöförbund gjorde en oanmäld inspektion på värdshuset i oktober och upptäckte då allvarliga brister i livsmedelshygienen.
Miljöförbundets inspektörer följde upp med ett nytt besök i november och kunde då konstatera att de fel som påpekats förra gången inte rättats till.
Vid det tillfället synades också hanteringen av rått kött, som inte höll måttet enligt miljöförbundet.
Inspektörerna hade bland annat synpunkter på hanteringen av köttfärs och förvaring av livsmedel.
Enligt bedömningen kan värdshuset inte garantera en säker livsmedelshantering för sina gäster.
Företaget Smedjan i Billesholm AB som driver värdshuset har nu fått ett föreläggande med förhållningsregler för hantering av livsmedel och en lista med åtgärder som måste göras.
Värdshuset får detaljerade förhållningsregler när det gäller bland annat hantering av kall och varm mat som serveras på buffé, samt för hantering av köksmaskiner.
Företaget har tre veckor på sig att överklaga till förvaltningsrätten och ge sin syn på saken innan vite döms ut.
Tidningen har kontaktat innehavaren av Söderåsens värdshus, Jean Landström, som inte vill ge några kommentarer.
De olika kraven på värdshuset bedöms var och en för sig.
– Om man har åtgärdat vissa punkter ska inte dessa dömas ut. Det här är ett sätt att få verksamheten att ta rättelse, säger Nina Pöyhönen, från Söderåsens miljöförbund.
Gå till toppen