Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Biograf Röda Kvarn satsar på sing along – får draghjälp av Mega musik-elever

Nu hakar Helsingborgsbiografen Röda Kvarn på trenden med sång på bio. I vinter blir det sing along-föreställningar en fredag i månaden – med elever från Mega Musik som allsångsledare.

"I have a dream, a song to sing. To help me cope with anything..."
Succéfilmen "Mamma Mia!", baserad på musikalen med samma namn, inleds med Abbas poplåt "I have a dream" från 1979. Skådespelaren Amanda Seyfried sjunger igång handlingen.
På fredag får Röda Kvarns publik chans att sjunga med. Då drar vinterns satsning med sing along-föreställningar igång.
Hajpen kring sång på bio har funnits ett tag, framförallt i större städer. Men för biografen på Karlsgatan i Helsingborg dröjde det till hundraårsjubileet innan trenden anammades fullt ut.
Amanda Seyfried och Meryl Streep i "Mamma Mia!".Bild: Jonathan Prime
– Konceptet har prövats på publiken när Röda Kvarn haft utomhusbio under Hx. I samband med årets jubileumsfirande visade vi "Grease" och folk var verkligen med på noterna. Jag tror att helsingborgarna är redo för det här nu, säger Britta Jonasson, tillfällig verksamhetschef på Röda Kvarn.
De musikaliska filmkvällarna kombineras med after work i foajén, som upptakt till föreställningen. Väl inne i stora salongen väntar elever från Mega Musik gymnasium.
– De kommer att fungera som allsångsledare och isbrytare. Det gäller att få igång publiken, säger Britta Jonasson.
Nicole Kidman och Ewan McGregor i "Moulin Rouge".Bild: Sue Adler / Twentieth Century Fox
Satsningen drar igång med två sing along-fredagar på raken. Nästa fredag den 14 december fortsätter Abba-hyllningen med "Mamma Mia! Here we go again".
Därefter väntar "Dirty Dancing" och "Moulin Rouge". Och redan i januari tar man ut svängarna.
– "Dirty Dancing" blir vad vi kallar för "party along". Du sjunger inte bara med utan dansar och säger skådespelarnas repliker. Med lite improvisation, god vilja och mycket hjärterum ska det nog gå, säger hon.
Häng med i rörelserna till Cynthia Rhodes, Jennifer Grey och Patrick Swayze i "Dirty Dancing".
Hur väljer ni filmer?
– Vi har tittat på våra systerbiografer i Malmö och Göteborg och valt de säkraste korten. De ska vara populära, med tillräckligt mycket musik, och helst inte för långa.
Biljetter säljes via Röda Kvarns hemsida samt på plats i biljettkassan.
Gå till toppen