Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man döms för att ha misshandlat sin bror

Bråket började i bilen på väg hem från fjällen.

I februari var en Svalövsfamilj på väg hem från en fjällsemester då sönerna i övre tonåren började bråka. Bråket ledde till att storebror slog till den något yngre flera gånger med knuten hand, samt drog honom i håret så att en del av det lossnade, med deras pappa som vittne.
Lunds tingsrätt dömer nu den äldre brodern för misshandel av normalgraden.
Samtidigt frias han från anklagelsen om olaga hot. Han medger visserligen att han uttryckt sig hotfullt, då han sa att den yngre brodern skulle dö genom att få en kniv i sig eller bli knuffad framför ett tåg.
Å andra sidan har den äldre brodern förklarat att han inte menade något med att hota sin bror, något han gjort tidigare. Rätten har också uppfattat att det som att den yngre brodern inte tagit så allvarligt på hoten.
Med tanke på storebroderns ålder krävs det särskilda skäl för att döma honom till fängelse, vilket inte tingsrätten tycker att det finns. Han är inte straffad tidigare och lever under ”ordnade förhållanden”.
Hans påföljd blir istället skyddstillsyn. Han uppges ha svårt med sin impulskontroll, och är diagnosticerad med ADHD, men övervakning skulle kunna hindra honom från fortsatt brottslighet, enligt Lunds tingsrätt.
Gå till toppen